Monday 24/10 22:56

Hemmapremiär

Vi uppskattar och välkomnar alla KHK fans att sluta upp bakom damerna.

Välkomna!


Thursday 16/06 22:02

Juniorlandslagsspelare till KHK

Ann-Louise Lind Christensen heter forwarden och hon provtränade med KHK redan förra säsongen. Ann-Louise kommer flytta till Blekinge i augusti och hon passar bra in i det lagbygge KHK gör på damsidan. Vi kommer säkert kunna se henne på träningar ihop med herrlag och pojklag i Blekinge, precis som i Danmark.

- Det vi kunde fånga upp hos Ann-Louise på de träningar hon gjorde var bra teknik, bra speluppfattning och kommunikation på isen samt en ödmjukhet som person. Det är en spelare som hela tiden utmanar sig själv, säger dam-lagets tränare Conny Olausson.


Sunday 22/05 21:12

Emelie Ederfors stärker KHK Dam

Emelie har gjort 34 matcher för KHK med räddningsprocent på 91,5 så KHK fortsätter med kvalificerade målvakter.

Emelie spelar kan även forward. Även om hon är bosatt i Småland så väljer hon fortsatt spel i KHK.

Vi är mycket glada att Emelie stärker laget framöver och nu kan vi börja presentera lagbygget som ser intressant ut, säger tränare Conny Olausson.


Sunday 15/11 17:44

Ljus framtid för Blekinges Hockey

 

0-2 Blekinge-Småland, jämn och tät match där Småland får till en framspelning som inte går att missa med 30 sek kvar av 1a perioden. Maja Beverin får sedan en bit in i sista perioden till ett avslut som ger 0-2 för Småland. Blekinge sliter hårt hela matchen där man har flera bra chanser men det sista lilla extra är inte där för att sätta målen. Bra jobbat Blekinge.

Blekinge - Skåne 2-4 efter en tät match där Skåne först öppnar med 0-1 efter 4 min som sedan Filippa Wahlfried kvitterar inom 1 minut till 1-1. Blekinge tar nu kommandot och har många farliga anfall där man sedan efter 12 min kan ta ledningen genom Jenny Antonsson med 2-1. Med 2,5 min kvar av första perioden slänger Skåne iväg ett chansskott som på något konstigt sätt tråcklar sig in till kvittering 2-2, här får Skåne tryck och lyckas med 12 sek kavar av perioden ta ledningen med 2-3.Båda lagen byter målvakt efter halva matchen och Blekinge kämpar för kvittering men orkar inte hela vägen och med 5 min kvar av matchen gör Skåne 2-4 som blir slutresultatet. Blekinge hade Skåne på fall ett tag men kunde inte hålla i men det är ett tydligt steg framåt jämfört med tidigare år.

Hårt kämpande Blekinge får utdelning med vinst i förlängningen mot Göteborg. Mycket tät match där Blekinge går in med att pressa och checka mot ett tufft spelande Göteborg. Angelica Andersson håller nollan idag för Blekinge med strålande spel och Blekinge vinner skotten i första med 6-3 och i andra med 11-9 vilket visar på att Blekinge var närmare vinsten än Göteborg. Blekinge behövde vinna med 2 mål för att ha chans på vidareavancemang. Vid full tid står det 0-0 där båda lagen kämpat hårt. Göteborg har storspelande Anna Amholt i målet som endast släppt in ett mål i turneringen, Blekinge ledningen pratade med spelarna om hur man skall sätt skotten för att få mål och direkt från nedsläpp i förlängningen spelas Jenny Antonsson fram av Filippa Wahlfried och Ebba Stjernquist där Jenny kallt håller i pucken och får till det moment Blekinge pratat med spelarna om och kan kallt sätt segermålet redan 16 sek in i förlängningen.

Det måste lyftas fram att Jenny Antonsson är en dominant spelare som har de flesta förmågorna av det vi kan se i syds turnering denna helgen. Det finns flera andra spelare i alla lag med kvalitet men Jenny gör det extra bra oavsett vem hon spelar med.

I Blekinge sticker även Filippa Wahlfried och Ebba Stjernquist ut på ett skickligt sätt.

Prestationen är ett tydligt steg framåt Blekinge spelar trots få spelare jämnt med alla distrikt och framtiden ser mycket ljus ut.


Saturday 20/06 19:48

KHK förstärker med spansk stjärnspelare

Hennes hemmaklubb SAD Majadahonda i Madrid är Spanska mästare och Claudia blev under säsongen som gick femma i ligans poängliga med 23 poäng på 11 matcher. Hon tar gärna grovjobbet framför motståndarkassen och har bra teknik.
Claudia är utbildad fitnessinstruktör, personlig tränare, livvakt och har erfarenhet av gruppträning och EMS. Vi hoppas Claudia kommer trivas med KHK och att hon tillsammans med oss kan hitta vardaglig sysselsättning.

Tränare Conny Olausson bedömer att Claudia kommer passar bra in i KHK.

Se mer info Kvällsposten: http://www.expressen.se/kvp/sport/khk-forstarker-med-spansk-stjarnspelare/


Monday 27/04 20:54

Blekingelaget i turneringen Hockey Challange i Schweiz

Efter strul med bagaget på resan, så var det dags för match.

Match #1
Första matchen genomfördes med vinst 8-0 med åtta olika målgörare och alla fyra kedjorna gjorde mål, bra rörlighet och säkert backspel. Forwards jobbade med press i forecheck där vi inte gav Ryssland en enda meter. Senare väntade ett starkt Tjeckien kl 18.00.
Jenny Antonsson KHK fick pris som värdefullaste spelare.

Match #2
Vi mötte Tjeckiens landslag F15, ett lag med grym fart och ett motstånd med grymt samspel och rörlighet. Vi gör en bra första period 0-0, i andra fortsätter tajt spel men vid ett tillfälle tappar vi markeringen och 0-1 sitter. Tjejerna krigar på och får lite väl enkla utvisningar mot sig. Riktigt bra boxplay reder ut det. Blekinge börjar utmana mer och mer och med några minuter kvar i tredje trycker man på bra och Ida Helmersson fullföljer med att förvalta ett eget skottretur och lägger säkert in kvitteringen. Tjeckerna blir stressade och det blir öppningar för Blekinge men matchen slutar 1-1. Grymt bra gjort! Region Syd har verkligen något positivt på gång.

Match #3
Vi blev gruppsegrare efter 3-0 vinst mot Frankrikes F15-landslag. Vi stod för en stabil insats med offensiv press. Målgörare var Majken Gunnarsson, KHK, Moa Strömberg, Vårgårda, och Linnea Johansson. Matchens mest värdefulla spelare var Filippa Wahlfried i KHK. Tyvärr åkte Jenny Antonsson i KHK på en smäll där vi hoppas att hon är återställd till dagens kvartsfinal mot Kanada.

Fredagskvällen avrundades med pizzaparty ihop med de pojklag som också spelar cupen men i annan arena där vänskapsbanden verkligen knöts mellan länderna. Vi fick möjlighet att även träffa arrangörer och sponsorernas företrädare, samt högsta ansvariga för turneringen. Vi har fått en god känsla av att vi gör ett positivt intryck med hela svenska truppens uppträde, både på och vid sidan om isen. Lördag (läs: i dag) innebär nya utmaningar med kvartsfinal mot Kanada som blev fyra i grupp A då vi blev etta i grupp B.

Match #4
Vinst 1-0 mot Kanada i kvarten, lite väl nervöst för det står Kanada på tröjorna men tjejerna redde ut det. Mål av Lina Ljungblom i andra perioden. I tredje fick vi 2+5 och game mot oss men det gav injektion så vi var mer i anfallszon. Nu blir det semifinal kl 17.00 mot Slovakiens F15 landslag.

Ebba Stjernqvist KHK valdes till matchens lirare.

Match #5
Det blev tyvärr förlust i semi mot ett starkt Slovakien med 1-2. De får ett ”skitmål” instyrt via en skridsko, vi jobbar oss in i matchen med delar av laget. Vi når en kvittering i andra. Slovakien spelar i hög fart och vi kommer lite fel i forecheckingen och tappar i backcheckingen där de lyckas avgöra med 1-2 redan i andra. Vi försöker få ihop det men når inte upp i någon mängd av avslut. Vi får inse att möta ett ihop plockat landslag som tränar regelbundet och åker på turneringar är tufft. Vi lämnar med uddamålet så det blir godkänt, trots förlust. Nu väntar Finland i match om tredjepris på söndag.

Match #6
I match om tredje plats mötte vi Finland Select som innebär F15-landslag scoutade från 17 finska klubbar. Ett lag som borde spelat final. Redan i första perioden visade Finland fin skolning och fart där de tog ledningen och vi fick en straff vid 1-0 men missade. Första slutar med 3-0 och i andra rann det iväg med fem mål till, där vi tappade mentalt. I tredje lyckades vi gå mer på kropp och få stopp på dem där även målchanser skapades men tredje slutar 0-0 och matchen hela 8-0 till Finland.

Summering av turneringen:
Mål och förväntan inför helgen var att ha kul, lära känna varandra, bygga lagsammanhållning, alltid ge 100%, göra mycket mål, vinna och kämpa.
Utvärdering av spelarna summerades med att man haft väldigt roligt, lärt känna många med bra sammanhållning, personlig utveckling, lärorik, bra möjlighet att få mäta sig med landslagsnivå i egen ålder.

Vi ledare ser att våra spelare behöver inställning till att ge det lilla extra i varje situation vilket spelarna löser med mer fysträning som explosivitet och kondition, vi berömmer tjejernas förmåga att bygga lag på så kort tid och vi är väldigt stolta för att få jobba med dessa härliga hockeyspelare.

 


Monday 16/02 17:20

Blekingelaget, Karro i Kanada och KHK dam generationsväxlar

Blekingelaget skriver historia med att för första gången vinna mot Småland, tror inte killarna gjort det någonsin i TV-pucken men tjejerna slog till 7 februari 2015 med vinst på straffslag. Målgörare i matchen Jenny Antonsson och på starffarna Filippa Wahlfried som sätter två straffslag med exakt samma fint.

Karoline Naess som spelat 3 säsonger för KHK Dam har debuterat i collegehockey i Kanada genom att delta i en turnering över en helg i februari. Teamet tyckte Karro gjorde det så bra att hon förlängde vistelsen två veckor och har öppnat för dialog inför kommande säsong.
Denna möjlighet har kommit genom sitt spel för KHK och tränare Conny Olaussons nätverk inom hockeyn. Och det kan vara skäl nog för fler spelare att spela för KHK en tid för att se om det öppnas liknande möjligheter. Intressenter vänder sig till Conny.

Nu går KHK Dam in i fortsättningsserie med 6 p från andra platsen och samma poäng som Linköping och Hovås där alla kommer strida för att undvika sista placeringen.
KHK Dam är inne i en generationsväxling där det finns några yngre som nu kommer in i truppen/laget och inom 2 år ser det riktig bra ut med det flicklag som tränar flitigt varje vecka under Ida Claessons ledning. Inom regionen finns det bara en förening som har flickverksamhet under damlaget och det är Linköping så rent strukturellt för en hållbar utveckling ligger KHK bra till.

 

Text: Conny Olausson