Friskvård
Sport
Utbildning/Kurser
Övriga

Daja´s Friskvård

Information

Daja’s Friskvård ligger i det natursköna Gullberna Park och här kan du träna i en lugn och trygg miljö. Gymmet, som är öppet dygnet runt, är anpassat för alla åldrar men med särskild hänsyn till våra äldre kunder. Det betyder bland annat att det finns instruktörer på plats de flesta dagarna i veckan och att vi vinnlagt oss om att skapa en behaglig och otvungen atmosfär.

Förutom gym erbjuder Daja’s också kost- och näringsrådgivning. Om du har problem med fötter, höfter, rygg eller andra delar av kroppen kan det bero på felaktig belastning. I många fall kan vi lindra dessa besvär med våra personligt utprovade och utformade skoinlägg. Som grädde på moset har Daja’s även skratt på menyn.

 

Styrketräning
Dajas GymStyrketräning innebär att du belastar kroppens muskler mer än vad du gör till vardags. Genom att träna stärker du din kropp, förbättrar din kondition och ökar ditt allmänna välbefinnande samtidigt som du får en bättre hållning och minskar risken för skador i det vardagliga livet. Inte minst äldre kan uppleva en påtagligt förbättrad livskvalitet efter bara ett fåtal träningspass. Träning ökar dessutom din förbränning, vilket kan leda till viktminskning och/eller bättre aptit.

Skoinlägg
Fötterna är vår ”grund”. Hur vi står och går påverkar hela vår kropp. Ont i knän, höfter, rygg och axlar kan komma från fötterna. Därför kan individuellt utprovade skoinlägg ofta vara ett effektivt sätt att komma till rätta med problemen.

Skoinläggen jag arbetar med heter Pedikom och tillverkas i Ungern. De är smidiga, diskreta och passar i de flesta skor.

Flera kunder kan intyga hur de har blivit hjälpta med knä-, fot-, höft- eller ryggproblem genom att skaffa skoinlägg. Exempelvis har Gunilla Fagerström, ägare till arkitektfirman Agilis och flitig motionär, berättat hur bra hennes fötter mådde under ett långlopp som Göteborgsvarvet. Hon var väldigt nöjd.

Akupunktur
Idag behandlas många olika åkommor med akupunktur. Metoden har visat sig mycket effektiv vid bland annat smärtlindring, men även som hjälp om man ska sluta röka, för att lindra migrän m m.

Det finns runt 2000 olika punkter på människokroppen som kan stimuleras med hjälp av akupunktur. Av dessa används omkring 300 för olika typer av behandlingar. Stimuleringen sker genom att nålar sticks på bestämda punkter i huden.

Kinesiologi
Ordet kommer från grekiskan och betyder rörelselära. Metoden grundades 1964 av en amerikansk kiropraktiker. Den bygger på olika muskeltester som syftar till att hitta blockeringar i kroppen, vilka i sin tur orsakar obalans i det fysiska eller psykiska välbefinnandet.

Behandlingen som följer kan vara akupressur, massage av specifika punkter, andningsövningar, mental visualisering med flera. Kinesiologi använder jag för att behandla patienter som lider av bl a utbrändhet, allergier, fibromyalgi.

Skrattfest
Skratta för livet, skratta på festen, skratta på jobbet, skratta där du står – men ta skrattet på allvar. Vad är skratt bra för? Skratt:

    ger en allmän känsla av välbefinnande
    minskar stress och depressioner
    fungerar som avslappning/meditation
    sänker blodtrycket
    stärker immunförsvaret
    är smärtstillande
    gör alla gladare
    minskar sjukfrånvaron och gör oss mer effektiva

0708-12 07 19