Publicerad: Monday 23 January. Uppdaterad: 23/01 19:58
Foto: Visit Karlskrona

Föreläsning på Marinmuseum


Annons:

Sjövägen till Sverige - Från 1500-talet till våra dagar.

Träffa några av författarna bakom boken sjövägen till Sverige. För första gången tar Sveriges främsta maritima forskare ett helhetsbegrepp på det maritima området Sverige och Norden. Sjövägen till Sverige lyfter fram kunskapen om havets centrala roll i Sveriges samtid och historia. Det handlar om de långa historiska linjerna, från Gustav Vasas tid till idag.

Bokens första del ger en bred introduktion till svenska sjökrig och örlogsflottans historia, utrikeshandel och sjöfart, skeppsvarvens historia, fiske och passagerarsjöfart. Den andra delen innehåller mer avgränsade utblickar och behandlar ämnen som sjömanstatueringar, hummerfiske, det unika svenska intresset för fritidsbåtar m m. I stort som smått, historiskt som samtida visar perspektiven på hur viktigt havet har varit både för nationen och dess människor.

Att detta förhållande behöver framhållas i en egen bok förklaras kanske av att havet är så närvarande och ändå så lätt glöms bort. Inte minst havets och sjöfartens betydelse i den svenska historieberättelsen.

Tid/Datum: Onsdagen den 1 feb, kl 18:00 Marinmuseum.

Fri entréTill Startsidan

Dela adress till notisen: