Publicerad: Friday 28 April. Uppdaterad: 28/04 16:22
Foto: Visit Karlskrona

Guidad tur - Kungsholms fortEn klassiker - Följ med på en unik tur till Kungsholms fort som sedan 1680 vaktat inloppet till Karlskrona!

Kungsholms fort har haft stor betydelse för det svenska försvaret då fästningen var svaret på Karlskronas största svaghet, det stora inloppet! Tillsammans med Drottningskärs Kastell på andra sidan inloppet har Kungsholms Fort varit i hetluften, då ryssarna var och nafsade på Karlskrona Skärgård vid "Slaget om svenskasund" cirka 1780.

Det är idag länge sen befästningen såg sina glansdagar som en strategisk försvarsanläggning och verksamheten har successivt minskat då krigföring har utvecklats snabbare än befästningen.
Men trots detta så har fortet varit aktivt i över 300 år!

Turen börjar med en skärgårdstur med båten M/F Wittus som tar er ifrån Fisktorget i Karlskrona ut till Kungsholms Fort. Väl ute på fortet tar en världsarvsguide med gruppen runt på fortet där rundhamnen, fortets museum och den botaniska parken med växter och träd ifrån hela världen visas upp.
Wittus kommer sedan åter och hämtar gruppen för att ta den tillbaka till Karlskrona. Passa på att njut av denna tur då Karlskrona visas upp från sin rätta sida!

Fortet är en maffig upplevelse för alla åldrar och nationaliteter!

Samlingspunkt - Fisktorget, Karlskrona
Språk - Svenska & Engelska
Båt - M/F Wittus

Tid:
Datum - Varje torsdag, fredag och lördag från 4/5-3/6.
Klockan - 09:30-12:45

Pris:
Vuxen - 230 kr
Ungdom 12-17 år - 100 kr
Barn till och med 11 år – Gratis

OBS! Begränsat antal platser, förbokning krävs, bokning görs via Karlskrona Turistbyrå, 0455- 30 34 90.

Vid bokning behövs fullständigt namn, personnummer eller passnummer samt nationalitet uppges av alla deltagare. Deltagare som över 18 år måste medtaga giltig legitimation p.g.a. att Kungsholms Fort fortfarande är militärt skyddsobjekt.
Husdjur får tyvärr ej följa med på denna tur!Till Startsidan

Dela adress till notisen: