Café
Livsmedel/Mat
Restaurang

Hasslödoppet

Information

Våren 1996 fick Peråke Persson och hans syster Bitte Andreasson en galen idé om att det minsann va på tiden att det blev ett bageri på ön igen. Sagt och gjort så startades Hasslödoppet i öns gamla Post- och Biblioteks-lokal, med Peråke och hans fru som ägare och Bitte och hennes  äldsta dotter Lina Andreasson, som just  avslutat sin kock och bagar/konditorutbildning, som bagare. Ganska snart förstod vi varför de andra bagerierna hade försvunnit och konstaterade att det va dags att hitta på något så vi kunde driva företaget vidare.
1998 byggde vi  ut våra lokaler och komletterade med restaurang och pizzeria, vilket gör att vi har den något ovanliga kombinationen med både bageri/konditori och pizzeria/restaurang under samma tak.

Sedan mars 2004 drivs företaget av Lina och  hennes  lillasyster Maja Andreasson, med Lina som skapare till alla våra läckra bakverk och Maja som pizzabagare och ansvarig för restaurangdelen. Vi tillverkar allting på plats med noga utvalda råvaror för att åstadkomma den goda smaken och höga kvaliteten vi kräver på våra produkter.


I bageriet bakas allt för hand och gräddas i vår näst intill antika bageriugn som är tillverkad långt före de flesta bagerier började införa ugnar med ånga i. Denna eminenta ugn sätter en gammaldags prägel på alla våra bakverk och ger en hembakt känsla på  våra bröd, vetebröd m.m och vi jobbar ständigt på att ta fram nyheter i både bageriet, restaurangen och pizzerian.


Vi anordnar pubkvällar med livemusik ungefär en gång i månaden med årliga Tomterocken som årets absoluta höjdpunkt tätt följt av sommarrocken med samma gäng som vi nästan ser lite som vårt husband, men här har lokalen fyllts med hjälp av lokala förmågor som Kim Stranne, Caj Carlsson tillsammans med Dan Viktor, jazzlegenden Harold Jefta, Jagg, Djävul och många flera!


Vi finns till för er! Här kan du under vinterhalvåret vara med på stickcafé  på torsdagar ca 18-20, fira födelsedagar, ta en fika, äta vår populära pizzabuffé eller något annat från vår meny med allt från kebab, hamburgare och sallader till fläskfilé med gorgonzolasås, raggmunkar med bacon eller kycklingfilé med sweet chilisås & gräddfil. Vi serverar vår gamla goding Hasslöplankan mot förbeställning senast dagen innan .
Det går bra att hyra vår övervåning när ni vill sitta avskiljt och vi löser givetvis menyer efter era önskemål om ni är lite större sällskap, ni har önskemålen och idéerna och vi gör allt vi kan för att försöka lösa dem.


Varmt välkommen att besöka oss!
Lina och Maja med personal

Hasslödoppet

Fiskaregårdsvägen 62

370 23 Hasslö

 

Öppettider:

Mån-tors: 12-21
Fre-lör: 8-22
Söndag: 9-21

0455-33 21 00