Annons:
Wednesday 17 January

KHK bjuder in med armbågen

När Karlskrona Hockeyklubb på lördag möter Mora i SHL är det meningen att så många som möjligt av spelarna från klubbens trupp för 40 år sedan ska finnas med. Det är dock inte röda mattan som rullas ut. Spelarna är välkomna, men det är entrébiljett och egna pengar till korv som gäller. Om en klubb behandlar historiken på det sättet så finns det anledning att sätta ett stort frågetecken för framtiden.

Avtackningar och hyllningar av trotjänare har blivit allt vanligare. I Stockholm fick Nichlas Falk motta supportrarna och fansens stora kärlek. Detsamma gäller Niklas Andersson i Frölunda. En hyllning är inte bara ett sätt att tacka för en fin tid tillsammans. En hyllning är också en markör för klubben, där det klart framgår att vi tar hand om våra spelare och vi glömmer inte deras insatser.

På lördag möter KHK på hemmais Mora och klubben vill fokusera på spelartruppen 1978. 40 år sedan de fäste färgen orange på ett sätt som motståndarna sent glömde. Nu ska de återförenas. Träffas igen. Äta en riktigt god middag, få något svalkande i glasen, lyssna på uppsnacket, få en inblick i klubben anno 2018 och se SHL-matchen.

Nej, riktigt så är det inte. Om du tillhör truppen anno 1978 så får du betala 300:- för mat och matchbiljett. Embart matchen kan du se för 150:-. Har du en respektive så är priset 700:- för mat och match.

KHK:s sätt att tacka de spelare som skapade det intresse för ishockeyn som sedan gått upp och ned, men som nu landat i den högsta serien.

Det är ett skamligt sätt att göra på det här sättet. Om inte inbjudan förändras eller i vart fall justeras lär det inte bli någon stor spelartrupp i Sunes hörna, i restaurangen och på läktarplats.

Jag tänker på en sådan profil som Harri Rindell (64 år idag - grattis!). Han kom till Karlskrona från Helsingfors 1978. Stannade två säsonger innan karriären fortsatte i HV 71. Hela laget andades optimism och kreativitet. Belöningen kom också genom att föreningen tog hem seriesegern i den södra division I-gruppen.

Om några dagar spelar Karlskronas färskaste upplaga - truppen för säsongen 2017/2018 - en ny match i SHL.

Mötet är mot Mora och det laget har spelarna för 40 år sedan speciella minnen från. Mora vann liksom Karlskrona sin division I-serie.

Nyfikenheten från det äldre gardet är säkert stor att se både nya Karlskrona, men också anrika Mora.

Nu kan det bli möjligt.

Men det blir ingen röd matta, blomsterkvastar, tal och hyllningar.

Det blir som det blir.

Det blir 150:- för matchen och 200:- för maten.

Det handlar ju om att ta hand om historien. Inte glömma Rindell och de andra. Visa att Karlskrona är en klubb som bryr sig. Inte glömmer utan alltid finns där.

Det blir en spännande lördag på alla sätt.

Återföreningen med hjältarna från Wämöhallen möts igen.

Det blir något att se fram emot.

Men smakar det så kostar det...
FREDRIK PERSSON