Thursday 2 March

Sanningens minut efter tränarrockaderna

Elitlagen Karlskrona HK och HIF Karlskrona gjorde gemensam sak - bytte ut sin huvudtränare i sin strävan att nå sin målsättning. Nu väntar sanningens minut för klubbarna: SHL-slutspel för KHK och fortsatt elitstatus för HIF? Det är den viktiga frågeställningen inför avgörandet nu i mars.

Såväl Per Hånberg (KHK) som Ulf Schefvert (HIF Karlskrona) har ristat in sina namn i historieböckerna efter att ha tagit sitt respektive lag till en nivå som aldrig tidigare uppnåtts.

Nu är bägge tränarna bortplockade när klubbarna går in i säsongens elfte timme med en enda föresats: att infria målsättningen som för KHK:s del är en plats bland de tio främsta och för HIF Karlskronas del är nytt kontrakt i handbollsligan.

KHK:s nya huvudtränare - Ove Mohlin - har redan hunnit sätta sin prägel på laget och lyckats bryta den långa förlustsviten. Nu återstår den sista delen av grundserien och tillsammans med Luleå och Djurgården gör KHK upp om de två sista platserna i slutspelets play-in.

HIF Karlskronas tränarbyte går ännu inte att utvärdera. Efter 13 raka förlustmatcher fick Ulf Schefvert lämna plats för förre elitspelaren Karl-Johan Lång.

För klubbens del handlar det dels om att hålla ett lag bakom sig, dels klara av ett kommande kvalspel.

Ifjol lyckades HIF Karlskrona kvala sig kvar efter dramatiska matcher mot OV Helsingborg.

Den här säsongen blir det i bästa fall förnyat kvalspel och en ny möjlighet att förlänga sejouren i högsta serien.

KHK har redan säkrat sin tredje raka säsong i eliten och jobbar för slutspel.

HIF Karlskrona önskar inget hellre än att också nå en tredje säsong i högsta ligan.

Ansvaret för dessa målsättningar vilar inte längre på Hånberg/Schefvert.

Nu är det Molin/Lång som ska fixa det.