Monday 26 June

"Skärp dig! Sluta tyck synd om dig. Du har en dotter som du ska finnas för"

Stöter på en ytlig bekant på stan, Han hejdar mig. Kör rubbet om Kelly och allt det oansvara han anser att jag just nu fösätter min dotter, mig och alla mina nära i genom mitt sätt att vara och agera nu.

"Tänk på din dotter. Skärp dig. Sluta tycka synd om dig".

Ja, det hörde brottaren Michael Ljungberg. De orden ramade in tennisspelaren Ted Gärdestad och nedsättande omdömen cirklade länge omkring den fantastiskt omtyckte skolrktorn, som av kommunledningen indirekt blev ansvarig för att hans elelv 150 mter bort från tegelskolan i en lägenhet precis innan Nellys Café sedan tar vid.

"Tänk på din dotter. Skärp dig. Sluta tycka synd om dig".

Jag fick detta råd denna tisdag av en kvina - Lotta Sahlin (se Facebook).

Hon anser att jag ska knyta skorna, hämta ut mitt inlåsta jeansbälte, hoppa i jeansen, hoppa i skorna och dra på t-shirten. Sedan ska jag gå och möte min dotte.

Jag ska ta mig i kragen, säger Lotta Sahlin.

Jag är ledsen,

Jag skulle behövt fransammannen Eric Cantonas krage  eller kanske Roger Pontares?

Ge det svaret till mig är inte så vackert.

Jag må vara hur önklig, feg, liten, svag och mentalt skör som helst.

Men det rådet var inget bra. Inte alls.

Om Zlatan Ibrahimovic hade fått det rådet efter skadan med Manchester U sp hade nog reaktionen varit kraftfull.

Du kan inte kasta fotogen mot en pyrande eld. Du gör inte dig själv vit genom att  svartar ner andra.

Ikväll på väg till bussen och Blekingesjukhuset sprang jag som alltid förbi den glada tjejen som sitt vid ingången till Wachtmeister.

Hon log så brett. Jag plockade upp ett par hundralappar ur min ficka. Jag sträckte fram dem till henne. Det känns som jag ska försöka göra bra saker det jag har kvar.

För ärligt talat.

Så som jag känner nu och som min sjukdommsbild ser ut så är det nog för långt till min 50-årsdag om ett ich ett halvt år.

Då är nog striden över.

Men jag gar besegrat många under mitt liv.

Ett fd tennisproffs som inte ville stå för åtaganden ang sin själbviografi, flera andra saker har jag varit järnfast med. Nu har jah lovat mig en sak: om jag knuffas bort och får den här livsfarliga #klick# som läkarna varnar för, så ska i alla fall Lotta Sahlins alla argument fslls plstt till marken, Vi fpr se. Nu är det snart 20 yimmar utan som. Det kanske kan vara en bra provng/bra början för dig LOtta Sahlin.

När du sedan har haft den bristande i åtts månader och får tug medicin elbandling och allt annat. Då får vi se om du tycker att det handlar om att tycka synd om sig själv. Lev väl.