Bloggat - KHK Dam

Publicerad: Saturday 14/12 23:18

KHK Dam gör det bra trots 2-3 mot HV 71.

Annons:

OEL of Sweden kliver in med pris till matchens första målgörare för hemmalaget vilket för dagen blev Wilma Johansson till vänster i bild och pris som dagens lirare gick till Karoline Naess Årvik höger i bild.

KHK Dam utvecklas och denna match är bevis på det. När laget suddar bort respekten för ett bra HV och kliver fram i markeringen så minskar skillnaden mellan lagen. Hittills är detta seriens bästa resultat mot HV, dessutom vann KHK andra perioden med 2-0 och det har ingen annan gjort med två mål i år. I andra perioden gör KHK det svårt för HV att komma till avslut och 10 min in i andra gör Wilma Johansson en mycket fräck 1-3 reducering, laget fortsätter med tajt försvar och Samantha Angell tar vara på ett HV-slarv i mittzon med att i friläge stänka in 2-3 i nättaket. HV växlar upp i 3e men vi lyckas reda ut försvaret även om de är nära ett par gånger så har vi ett lås med Karro. 8 minuter i utvisningsbåset i 3e perioden gör att det blir tungt att få till bra anfall för att nå kvittering. Men helt klart är detta ett bra steg i utvecklingen av KHK Dams resa.

Hela laget hjälps åt för att nå detta resultat, Karro gör en bra match och när hon sedan får stöd av uteförsvaret så är hon grym. Backarna gör jämnt över en stabil insats, håller i puck i egen zon och söker uppspel, Sam, Wilma, Ida går i bra uppspel/kontringslägen, Tove och Bodil backcheckar bra. Alla kämpar och visar god vilja.

Det är vi som är KHK!