Bloggat - KHK Dam

Publicerad: Monday 23/12 18:25

KHK Dam levererade borta mot Linköping HC

Annons:

KHK spelar överlag bra i alla tre formationerna och vinner med uddamålet 5-6 (3-3, 2-3, 0-0) mot ett för dagen förstärkt Linköping HC där man toppat med fem Riksseriespelare i sin tredjeformation. Matchen var välspelad och tät, KHK spelar bra försvar och för det mesta spelar man säkert med puck även om det förekommer oväntade misstag i egen zon där Emelie Ederfors i målet ställs på onödiga prov. Emelie gör en stark insats med 50 räddningar.

Första perioden är målrik där KHK tar ledningen med 0-1 efter 4.21 av Wilma Johansson som för dagen är matchens mest dominerande utespelare inkluderat LHC riksseriespelare. LHC Kvitterar och vid 7.56 tar KHK ledningen igen genom Janette Johansson framspelad av Jeanette Svensson. LHC kvitterar sedan i powerplay och tar även ledningen med 2-3 men KHK kommer igen i ett numerärt överläge och med 2 min kvar av period 1 kvitterar Wilma Johansson assisterad av Jeanette Langsager.

Andra perioden blir inledningsvis sönderryckt med flera utvisningar från båda lagen vilket tar en del på krafterna men när utvisningarna lagt sig så gör Wilma Johansson sitt tredje mål för dagen framspelad av Ida Petersson och Linnea Engstrand, kort därefter gör Ida Petersson en fin inbrytning efter bra framspelning av Jeanette Langsager där Ida sätter 3-5 för KHK. Men LHC ger inte upp utan kommer tillbaka med 4-5 i numerärt överläge och sen kvitterar de till 5-5 med 3 min kvar av andra perioden. Med 1 min kvar av andra perioden river Hilda Linderoth åt sig pucken i offensiva vänstra hörnet och driver puck mot mål, i trängt läge skjuter hon och Tove Kluge är påpassligt framme på returen och i svag vinkel trycker Tove in segermålet för KHK.

Tredje perioden är åter sönderryckt av utvisningar där båda lagen är trötta och domaren ville hålla grepp om matchen. Vi kan konstatera att samtliga mål i LHC görs av Riksseriefemman varvid 2 av dem görs i numerärt överläge. I KHK gör samtliga spelare bra insatser och många visade högre kapacitet än tidigare. Det är extra glädjande att alla tre femmorna gör mål framåt och att Janette Johansson, Tove Kluge och Ida Petersson fyller på målskörden där annars Wilma Johansson är en farlig anfallsspelare vilket hon visade med 3 mål för dagen. På backsidan gjorde Michaela Andersson en stabil och bra insats, Ebba Stjernkvist utvecklas och spelar mer och mer tryggt samt Linnea Engstrand sliter bra som vanligt. I mål gör Emelie Ederfors åter en stabil insats. KHK har gjort en fullt godkänd höstomgång där man vunnit 5 av 9 matcher, laget utvecklas på flera sätt och det finns bra förutsättningar för en intressant fortsättning som inleds

4 januari klockan 16.00 hemma mot Hisingen. VÄLKOMNA