Bloggat - KHK Dam

Publicerad: Monday 27/04 21:52

Blekingelaget i turneringen Hockey Challange i Schweiz

Åtta KHK spelare med i Blekingelaget i turneringen Hockey Challange i Schweiz. I fyra av sex matcher blev det just KHK spelare som blev utsedda till matchens värdefullaste spelare.
Conny Olausson, normalt tränare för damlaget, ledde 8-12 april Blekingelaget i turneringen Hockey Challange i Schweiz, och berättar om resan och matcherna.

Annons:

Efter strul med bagaget på resan, så var det dags för match.

Match #1
Första matchen genomfördes med vinst 8-0 med åtta olika målgörare och alla fyra kedjorna gjorde mål, bra rörlighet och säkert backspel. Forwards jobbade med press i forecheck där vi inte gav Ryssland en enda meter. Senare väntade ett starkt Tjeckien kl 18.00.
Jenny Antonsson KHK fick pris som värdefullaste spelare.

Match #2
Vi mötte Tjeckiens landslag F15, ett lag med grym fart och ett motstånd med grymt samspel och rörlighet. Vi gör en bra första period 0-0, i andra fortsätter tajt spel men vid ett tillfälle tappar vi markeringen och 0-1 sitter. Tjejerna krigar på och får lite väl enkla utvisningar mot sig. Riktigt bra boxplay reder ut det. Blekinge börjar utmana mer och mer och med några minuter kvar i tredje trycker man på bra och Ida Helmersson fullföljer med att förvalta ett eget skottretur och lägger säkert in kvitteringen. Tjeckerna blir stressade och det blir öppningar för Blekinge men matchen slutar 1-1. Grymt bra gjort! Region Syd har verkligen något positivt på gång.

Match #3
Vi blev gruppsegrare efter 3-0 vinst mot Frankrikes F15-landslag. Vi stod för en stabil insats med offensiv press. Målgörare var Majken Gunnarsson, KHK, Moa Strömberg, Vårgårda, och Linnea Johansson. Matchens mest värdefulla spelare var Filippa Wahlfried i KHK. Tyvärr åkte Jenny Antonsson i KHK på en smäll där vi hoppas att hon är återställd till dagens kvartsfinal mot Kanada.

Fredagskvällen avrundades med pizzaparty ihop med de pojklag som också spelar cupen men i annan arena där vänskapsbanden verkligen knöts mellan länderna. Vi fick möjlighet att även träffa arrangörer och sponsorernas företrädare, samt högsta ansvariga för turneringen. Vi har fått en god känsla av att vi gör ett positivt intryck med hela svenska truppens uppträde, både på och vid sidan om isen. Lördag (läs: i dag) innebär nya utmaningar med kvartsfinal mot Kanada som blev fyra i grupp A då vi blev etta i grupp B.

Match #4
Vinst 1-0 mot Kanada i kvarten, lite väl nervöst för det står Kanada på tröjorna men tjejerna redde ut det. Mål av Lina Ljungblom i andra perioden. I tredje fick vi 2+5 och game mot oss men det gav injektion så vi var mer i anfallszon. Nu blir det semifinal kl 17.00 mot Slovakiens F15 landslag.

Ebba Stjernqvist KHK valdes till matchens lirare.

Match #5
Det blev tyvärr förlust i semi mot ett starkt Slovakien med 1-2. De får ett ”skitmål” instyrt via en skridsko, vi jobbar oss in i matchen med delar av laget. Vi når en kvittering i andra. Slovakien spelar i hög fart och vi kommer lite fel i forecheckingen och tappar i backcheckingen där de lyckas avgöra med 1-2 redan i andra. Vi försöker få ihop det men når inte upp i någon mängd av avslut. Vi får inse att möta ett ihop plockat landslag som tränar regelbundet och åker på turneringar är tufft. Vi lämnar med uddamålet så det blir godkänt, trots förlust. Nu väntar Finland i match om tredjepris på söndag.

Match #6
I match om tredje plats mötte vi Finland Select som innebär F15-landslag scoutade från 17 finska klubbar. Ett lag som borde spelat final. Redan i första perioden visade Finland fin skolning och fart där de tog ledningen och vi fick en straff vid 1-0 men missade. Första slutar med 3-0 och i andra rann det iväg med fem mål till, där vi tappade mentalt. I tredje lyckades vi gå mer på kropp och få stopp på dem där även målchanser skapades men tredje slutar 0-0 och matchen hela 8-0 till Finland.

Summering av turneringen:
Mål och förväntan inför helgen var att ha kul, lära känna varandra, bygga lagsammanhållning, alltid ge 100%, göra mycket mål, vinna och kämpa.
Utvärdering av spelarna summerades med att man haft väldigt roligt, lärt känna många med bra sammanhållning, personlig utveckling, lärorik, bra möjlighet att få mäta sig med landslagsnivå i egen ålder.

Vi ledare ser att våra spelare behöver inställning till att ge det lilla extra i varje situation vilket spelarna löser med mer fysträning som explosivitet och kondition, vi berömmer tjejernas förmåga att bygga lag på så kort tid och vi är väldigt stolta för att få jobba med dessa härliga hockeyspelare.