Publicerad: Friday 9 September. Uppdaterad: 09/09 16:52
Foto: Marinmuseum Karlskrona

Marinmuseum firar KulturarvsdagenNär årets temadagar för kulturarvet firas runt om i Sverige är Marinmuseum en av de aktörer som vill bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Under söndagen den 11 september kommer flera föreningar, som vanligtvis samverkar med Marinmuseum, att finnas på plats.

- Det kommer att bjudas på föredrag och guidade visningar av före detta besättningsmän. Blir det fint väder kommer Carlskrona Båteskader även att bjuda på kortare seglingsturer, säger Louise Carlberg, verksamhetsutvecklare på Marinmuseum.

Under dagen erbjuds demonstration av riggad bark och barkens seglingsegenskaper. Alla visningar sker löpande under dagen mellan 11.00 och 15.00, med ett begränsat antal platser. Robotbåten HMS Västerviks vänner kommer i sitt föredrag att berätta om svenska robotbåtars operativa utnyttjande i försvaret av Sverige och ge en presentation av HMS Västervik då hon var produktiv. Marinmuseum och Marinmusei vänner, Ubåtsklubben Hajen, Robotbåten HMS Västerviks vänner, Carlskrona Båteskader, Varvshistoriska föreningen i Karlskrona och Motortorpedbåten T38 vänner välkomnar alla intresserade.

Pressmeddelande av Marinmuseum Karlskrona.Till Startsidan

Dela adress till notisen: