Publicerad: Wednesday 21 September. Uppdaterad: 21/09 09:52
Foto: Karlskrona kommun

Hemtjänstpersonal bär alltid legitimationDe senaste veckorna har personer lurat sig in hos äldre med förevändningen att man kommer från hemtjänsten, men i själva verket har de varit ute efter att söka igenom bostaden efter saker att stjäla.

– De äldre ska känna sig trygga med att personal från hemtjänsten, oavsett om det är från Karlskrona kommun eller någon av de privata utförarna, alltid har legitimation med sig, säger Eva Herbertson, utvecklingschef.

Ett antal äldre personer i Karlskrona kommun har den senaste tiden fått oönskat besök av personer som uppgett att de kommit från hemtjänsten, men som istället varit ute efter att stjäla.

Oavsett om man har hemtjänst från Karlskrona kommun eller från någon av de privata utförarna så är det samma krav och förutsättningar som gäller när det kommer till att legitimera sig.

– Hemtjänstpersonal från Karlskrona kommun eller någon av de privata utförarna har alltid sin legitimation med sig och vår uppmaning till de äldre är att inte släppa in någon som säger att den är från hemtjänsten men som inte kan legitimera sig, säger Eva Herbertson.

Pressmeddelande av Karlskrona kommun.Till Startsidan

Dela adress till notisen: