Publicerad: Thursday 8 December. Uppdaterad: 08/12 11:55
Foto: Mikael Elias Gymnasium

Mikael Elias i Karlskrona - mer idrott och hälsa


Annons:

På Mikael Elias Gymnasium i Karlskrona har skolledningen beslutat att eleverna ska ha dubbelt så mycket idrott på schemat. Skolan har också lagt in egen träning på schemat för alla elever, som ger dem utrymme att aktivera sig på skoltid under hela sin gymnasietid.

– På gymnasiet är endast en kurs i idrott obligatorisk, vilket betyder att många elever bara har idrott under sitt första år. Vi gör den här satsningen av två anledningar, dels för elevernas fysiska och psykiska välmående, dels för att forskning visar att elever som motionerar regelbundet också presterar bättre i övriga ämnen, säger Mattias Liedholm, rektor på Mikael Elias i Karlskrona.

Skolan har även tagit fram träningskläder till eleverna och de har fri tillgång till det närliggande träningscentret Lok&Motion, där de utan kostnad både kan träna på egen hand och delta i de organiserade passen.

– Eftersom kosten är en viktig del i en god hälsa så erbjuder vi frukost på skolan. Genom att satsa på mer idrott och hälsa tror och hoppas vi att våra elever ska må och prestera bättre. Detta är inget tillfälligt projekt utan en långsiktig satsning som vi väljer att göra, säger Mattias Liedholm.

Eleverna på skolan tycker att satsningen är bra.

– Träning är och har alltid varit en stor del i mitt liv, den får oss att må bättre och bli piggare. Att skolan satsar så mycket på idrott och hälsa är positivt, säger Evelina Lundberg som läser på det naturvetenskapliga programmet.

– Vi märker att det blir lättare att koncentrera sig när man tränar regelbundet. Gratis gymkort och egna träningskläder ger oss möjlighet att träna tillsammans, och det är bra för både skolarbetet och gemenskapen mellan oss elever, säger Eloise Malmén som läser på skolans samhällsvetenskapliga program.

Pressmeddelande av Mikael Elias Gymnasium.Till Startsidan

Dela adress till notisen: