Publicerad: Thursday 26 January. Uppdaterad: 26/01 18:50
Foto: Karlskrona kommun

Elitidrottare i Team Karlskrona 2017


Annons:

Det är 13 elitidrottare från sju föreningar som bildar årets Team Karlskrona. I teamet finns tre nya medlemmar Klara Ekelund friidrottsföreningen KA2 IF, Myrra Carlsson Orienteringsklubben Orion och Joel Svensson Carlskrona Squashklubb.

1. Nanna Carleke, Carlskrona Squashklubb
2. Joel Svensson, Carlskrona Squashklubb (ny)
3. Linn Löfmark, Fäktklubben Chapman
4. Sebastian Karlsson, Karlskrona Simsällskap
5. Klara Ekelund, friidrottsföreningen KA2 IF (ny)
6. Cecilia Velin, Kajakklubben Eskimå
7. Hampus Svensson, Kajakklubben Eskimå
8. Nadiya Volynska, Orienteringsklubben Orion
9. Anton Johansson, Orienteringsklubben Orion
10. Tilda Johansson, Orienteringsklubben Orion
11. Myrra Carlsson, Orienteringsklubben Orion (ny)
12. Ola Johansson, Trummenäs Golfklubb
13. Julia Roth, Trummenäs Golfklubb

Med Team Karlskrona vill Karlskrona kommun uppmuntra och lyfta fram duktiga elitidrottare som kan verka som positiva förebilder för idrottande barn och ungdomar.

Genom Team Karlskrona får föreningarna ekonomiskt stöd till sina elitidrottare, 10 000kr per elitidrottare. För att bli en del av Team Karlskrona krävs antingen att man har blivit uttagen till landslaget eller har nått en internationell topplacering inom sin idrott.

– Med den här satsningen visar Karlskrona kommun att vi vill behålla elitidrottarna i kommunen, säger Daniel Lundstedt på Kultur- och fritidsförvaltningen.

 

Medlemmar i Team Karlskrona 2017:

Nanna Carleke, Carlskrona Squashklubb
Nanna är nu inne på sitt tredje år som medlem i Team Karlskrona. Debuterade redan 2015 i svenska seniorlandslaget. Under 2016 var Nanna ”ankare” i Sveriges u19-lag i EM där hon vann flest matcher i det svenska laget. Individuellt vann Nanna under 2016 bland annat JSM-guld i u19, Norwegian Junior Open, Danish Junior Open samt Täby Open, en deltävling på den europeiska proffstouren.

Joel Svensson, Carlskrona Squashklubb
Nykomling som medlem i Team Karlskrona. Joel deltar kontinuerligt i landslagsläger för Sveriges juniorer. Under 2016 var Joel med i Sveriges lag vid EM för U17 i Belgien. Vann bland annat JSM-guld för U17 i Göteborg.

Linn Löfmark, Fäktklubben Chapman
Andra året som medlem i Team Karlskrona. Linn är rankad trea i Sverige i såväl seniorklassen som U23-klassen. Under 2016 tävlade Linn för Sverige i både JVM och EM (både individuellt och i lag). Övriga meriter under 2016 var bland annat guld på Nordiska Mästerskapen, silver på Senior-SM samt silver i JSM. 

Sebastian Karlsson, Karlskrona Simsällskap
Rutinerad medlem i teamet. Under SM i Sundsvall radade Sebastian upp guld i 100m fjäril, 100m rygg och 400m fritt. Därtill tog han även silver i 200m fritt och brons i 100m fritt. Sebastian tävlingssimmar i klassen FH (funktionshindrade).

Klara Ekelund, friidrottsföreningen KA2 IF
Klara är ännu en nykomling i teamet för året. 2016 var ett framgångsrikt år för Klara där hon i världsungdomsspelen slog till med ett ordentligt personbästa i tresteg vilket innebar att hon fick möjligheten att representera Sverige i Ungdoms-EM i Tbilisi, Georgien.

Cecilia Velin, Kajakklubben Eskimå
”Cissi” har varit med sedan Team Karlskrona bildades och 2016 var kanske det mest framgångsrika året med bland annat SM-guld på hemmavatten i kanotmaraton. Största bedriften är med största sannolikhet de fyra världsrekord i rodd som Cecilia satte i början på 2016 – ett världsrekord per dag – fyra dagar i sträck.

Hampus Svensson, Kajakklubben Eskimå
Hampus är numera också en rutinerad medlem i Team Karlskrona. 2016 innebar bland annat brons i SM i kanotmaraton. Därtill blev det två stycken EM-guld och silver på drakbåts-EM.

Nadiya Volynska, Orienteringsklubben Orion
Nadiya tävlar för OK Orion och är med i Ukrainas landslag där hon haft flertalet framgångar de senaste åren. Under 2016 hade hon flera framskjutna placeringar internationellt vilket bidrog till att hon rankades som trea i världen som sprintlöpare och på nionde plats på medeldistans. Tillhör en av de mer rutinerade medlemmarna av teamet.

Anton Johansson, Orienteringsklubben Orion
Trots fortsatta problem med skador lyckades Anton under 2016 behålla sin plats som medlem i det svenska seniorlandslaget. Deltog under året bland annat i EM och i världscupen.

Tilda Johansson, Orienteringsklubben Orion
Medlem i svenska juniorlandslaget 2016 där Tilda bland annat deltog på JVM i spårint, medel, lång och stafett med en sjätteplats som bästa placering. På SM knep Tilda förstaplaceringar i både sprint och i medel.

Myrra Carlsson, Orienteringsklubben Orion
Myrra är ny för i år i Team Karlskrona. 2016 var ett bra år för Myrra vilket innebar bland annat en seger i Natt-SM i klassen D18 på hemmaplan. Därtill blev hon uttagen i juniorlandslaget till JEOC i Skottland i oktober 2016.

Ola Johansson, Trummenäs Golfklubb
Ola är proffs sedan sex säsonger tillbaka. Där 2016 var hans bästa säsong hittills med bland annat segrar i Båstad, Kristianstad/Åhus Open och Österlen PGA/Open. Under året har han spelat på flera tourer runt om i Norden men även tävlingar utanför Norden. Ola är inne på sitt andra år i Team Karlskrona.

Julia Roth, Trummenäs Golfklubb
Julia är inne på sitt tredje år i Team Karlskrona. Har under 2016 spelat på Semytra Tour, undertouren till världens bästa damtour. Blev under 2016 uttagen till landslaget.

Pressmeddelande av Karlskrona kommun.Till Startsidan

Dela adress till notisen: