Publicerad: Thursday 2 February. Uppdaterad: 02/02 22:07
Foto: Karlshamn kommun

Klartecken till hamnbolaget att skriva avtal om rörlagring


Annons:

Det kommunala bolaget Karlshamns Hamn får lagra ryska gasledningsrör i hamnen. Det beslutade majoriteten av kommunstyrelsens ledamöter tisdagen den 31 januari.

Det blev som väntat ett ja från kommunstyrelsen i Karlshamn till att hamnbolaget får teckna avtal med nederländska företaget Wasco.

– Det känns bra att Karlshamns kommun, hamnen, försvaret och regeringen har haft ett bra samarbete i frågan och att vi nu har kunnat komma fram till detta beslut. Det är bra för hamnens fortsatta utveckling och det gynnar näringslivet i hela södra Sverige, säger Per-Ola Mattson, (S) kommunstyrelsens ordförande i Karlshamns kommun.

Logistiklösningen, som nu Karlshamns hamns styrelse ska ta ställning till ikväll, innebär att hamnbolaget skriver ett avtal med ett holländskt företag om att lagra, lasta och lossa rör i Karlshamns hamn. Rören som ska användas till gasledningen Nord Stream 2 kommer att läggas mellan Ryssland och Tyskland.

Logistikaffären ger Karlshamns Hamn intäkter på runt 100 miljoner kronor och innebär att hamnen kan nyanställa runt 30 årsarbetare under projekttiden, som totalt handlar om en två- till treårsperiod.

Pressmeddelande av Karlshamn kommun.Till Startsidan

Dela adress till notisen: