Publicerad: Monday 6 February. Uppdaterad: 06/02 17:11

Batterijakten 2017


Annons:

Den 1 februari gick startskottet för Batterijakten 2017 - Sveriges största tävling och informationskampanj om återvinning för fjärdeklassare.

Tävlingen är ett initiativ för att öka miljömedvetenheten hos barn och pågår mellan den 1 februari och den 5 april. Förutom äran får den vinnande klassen 50 000 kr till klasskassan och en exklusiv träff med Batterijaktens frontfigurer - den omåttligt populära YouTube-gruppen IJustWantToBeCool.

Under de tre år som tävlingen anordnats har fler än 100 000 elever samlat in drygt 750 ton batterier som återvunnits över hela Sverige. De deltagande eleverna har varje år återvunnit närmare 10 procent av alla batterier som återvinns under ett helt år.

Nytt tävlingskoncept. Nytt för i år är att tävlingen är uppdelad i tre deltävlingar; en utbildningsdel, en kreativ del och en insamlingsdel. Det gäller för klasserna att samla in så många poäng som möjligt i varje delmoment.

– I år är Batterijakten bättre än någonsin. Vi har gjort om stora delar av tävlingen för att göra det enklare, mer inkluderande för alla och inte lägga lika stor vikt vid mängden insamlande batterier, säger Johanna Ragnartz, VD på Håll Sverige Rent. Tack vare den nya tävlingsmodellen är förväntan att den totala miljönyttan blir större än tidigare. Årets upplaga inkluderar fler priser än någonsin och vi arbetar för att sporra elevernas kreativitet och engagemang för återvinning, fortsätter Johanna Ragnartz.

Förra året vann klass 4–5 på Guteskolan från Visby, Gotland Batterijakten. De samlade in otroliga 205 kilo batterier per elev och totalt samlade klassen in hela 3,3 ton batterier. Klass 4 på Alla Nationers Fria slog volymrekord och totalt samlade klassen in 4,2 ton batterier, 166 kilo batterier per elev.

Den största insamlingen från Blekinge län kom från klass 4B Musikugglan i Karlskrona. De samlade in totalt 987 kg.

Pressmeddelande av Håll Sverige Rent.Till Startsidan

Dela adress till notisen: