Publicerad: Friday 17 February. Uppdaterad: 17/02 15:41
Foto: Yrke & Utbildning

Det här är de 6 finalisterna i ”SM för unga plåtslagare 2017”!


Annons:

I år är det 6 plåtslagareelever från Söderhamn, Falun, Stockholm, Uppsala, Karlskrona och Kristianstad som tävlar om SM-guldet i plåtslageri. Finalen går av stapeln fredagen den 17 mars, på branschens skola PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Uttagningstävlingarna genomfördes på landets gymnasieskolor under vecka 4. Tävlingsuppgiften bestod av att tillverka ett skorstensbeslag med huv i stålplåt, vilket testade de tävlandes material- och teknikkunskap liksom problemlösningsförmåga och känsla för hantverket. Juryn granskade tävlingsbidragen utifrån måttnoggrannhet, detaljutförande och helhetsintryck. 25 bidrag kvalificerades sig till bedömning av den centrala juryn, som nu har sållat ut årets 6 finalister.

De elever som lyckades bäst med uppdraget och därmed tog sig till final i ”SM för unga plåtslagare 2017” är:

Martin Gunnarsson, Staffansgymnasiet, Söderhamn
Magnus Pollack, Lugnetgymnasiet, Falun
John Norberg, Stockholms byggtekniska gymnasium, Stockholm/Kista
Joel Högman, Bolandgymnasiet, Uppsala
Daniel Ericsson, Af Chapmangymnasiet, Karlskrona (studerar i Katrineholm)
Axel Nyström, Wendesgymnasiet, Kristianstad

Följ SM och unga plåtslagare på Instagram och Facebook
Finalen går av stapeln fredagen den 17 mars, på branschens skola PVF Teknikcentrum i Katrineholm. För den som inte kan ta sig till Katrineholm går det nästan lika bra med Facebook, facebook.com/Platslagare, där delar av SM-finalen kommer att livesändas. Löpande uppdateringar sker också på smup.se och platslagare.nu liksom via #bliplåtslagare och @bliplatslagare på Instagram.

Byggnadsplåtslagare – ett framtidsyrke!
SM för unga plåtslagare är ett återkommande inslag i arbetet med att skapa uppmärksamhet kring ett verkligt framtidsyrke. Det finns ett mycket stort behov av utbildade byggnadsplåtslagare runt om i hela landet. Yrket är fritt och kreativt och kräver god problemlösningsförmåga. Efter några års arbetserfarenhet, avlagt yrkesprov och yrkesbevis har plåtslagaren en snittlön runt 30 000 kr i månaden.

Pressmeddelande av Yrke & Utbildning.Till Startsidan

Dela adress till notisen: