Publicerad: Monday 20 February. Uppdaterad: 20/02 18:08
Foto: Pressbild

Dyrt vatten och avlopp i KarlskronaÅrets Nils Holgersson rapport gällande vatten och avlopp visar att det återigen är Karlskrona kommun som har dyrast avgift i länet.

Trots att Karlskrona kommun haft dyrast vatten och avloppsavgifter i Blekinge i flera år, har man i år höjt den ytterligare. Bor man i en typlägenhet på 67 kvadratmeter betalar man nästan 6 000 kronor om året. Blekinges billigaste kommun är Karlshamn. Man betalar 3 495 kronor mer om året i Karlskrona, än i Karlshamn.

– Här finns det mycket pengar att spara. Blir hyresgästerna mer uppmärksamma på detta så kommer kommuner som Karlskrona att få problem i längden, säger Anita A-son Landegren, vice ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Avgifterna för vatten och avlopp har, för fjärde året i rad, ökat tre gånger mer än inflationen. Länets kraftigaste prisökning står Sölvesborgs kommun för med hela 8,2 procent sedan förra året.

– Självklart förstår jag att det kostar kommunerna mycket pengar med vatten och avlopp, men någon rim och reson får det väl ändå vara. 6 000 kronor om året är väldigt mycket pengar för många hyresgäster, säger Anita A-son Landegren.

Pressmeddelande av Hyresgästföreningen.Till Startsidan

Dela adress till notisen: