Publicerad: Monday 27 February. Uppdaterad: 27/02 19:00
Foto: Karlskrona kommun

Fortsatt befolkningsökningen i KarlskronaNy statistik från SCB om befolkningsökningen i Sverige 2016 visar att Karlskrona fortsätter att växa.

SCB rapporterar att under förra året så ökade antalet invånare i Karlskrona kommun med 882 personer, vilket innebär att den 31 december 2016 bodde det toalt 66 262 personer i Karlskrona kommun.

Karlskorna kommun skriver att befolkningsökningen beror på tre olika faktorer - antalet bebisar som föds i kommunen har ökat, antalet personer som har avlidit i kommunen har minskat och att fler personer flyttar till än från kommunen.

Att invånarantalet i kommunen fortsätter att öka innebär att kraven på att få fram nya bostäder kvarstår. Under 2017 påbörjas flera byggprojekt med bostadsrätter, hyresrätter och studentlägenheter som kommer att generera nya boenden och möta den höga efterfrågan som finns på bostäder.

Rapporten från SCB visar att Sverige under 2016 hade sin största folkökning sedan 1861. Landets befolkning har ökat med 1,46 procent förra året och i januari passerade också Sverige 10 miljoner invånare.

Nyhet av Karlskrona kommun.Till Startsidan

Dela adress till notisen: