Publicerad: Monday 27 February. Uppdaterad: 27/02 19:28
Foto: Karlskrona kommun

Karlskrona gör historiska besöksmål mer tillgängliga100 studenter från Hyper Island ska hjälpa Statens fastighetsverk och Karlskrona kommun att få fram nya utvecklingsidéer för Drottningskärs kastell och tunneln under Stortorget.

Statens fastighetsverk och Karlskrona kommun samarbetar i en utvecklingsplan där målet är att göra fler besöksmål i Örlogsstaden Karlskrona mer tillgängliga och mer attraktiva för besökare. Totalt handlar det om 14 olika platser men för Drottningskärs kastell och tunneln under Stortorget så har kommunen och Statens fastighetsverk tagit hjälp av studenter från Hyper Island.

- Hyper Island finns på flera ställen i Sverige och utomlands och våra studenter arbetar med aktuella och skarpa projekt genom sina utbildningar. Hyper Island utbildar studenterna att ta fram kreativa koncept inom digitala och interaktiva medier vilket passade våra uppdragsgivare för det här projektet bra, säger Clara Öquist vid Hyper Island.

- Drottningskärs kastell är en plats som vi tror har potential att utvecklas till en huvudattraktion för Karlskrona, både för nationella och internationella besökare. Befästningen ligger vackert med havet intill. Interiört bjuder fästningen på flera suggestiva miljöer som bara väntar på att få användas. Det ska bli spännande att se vad studenterna vill addera här, säger Marlene Bergström, kundförvaltare vid Statens fastighetsverk.

- Tunneln under Stortorget är en plats för bra för att inte tas till vara, centralt belägen men samtidigt lite hemlig till sin natur. Det är ett avgränsat rum som borde kunna bjuda på speciella upplevelser. Vi hoppas få se lösningar på såväl en fysisk som digital tillgänglighet och hur tunneln skulle kunna konceptualiseras för att locka, säger Terje Pedersen turistchef i Karlskrona.

Studenterna har tagit fram idéer och presenterat sina resultat i en workshop för båda Karlskrona kommun och Statens fastighetsverk.

Nyhet av Karlskrona kommun.Till Startsidan

Dela adress till notisen: