Publicerad: Wednesday 8 March. Uppdaterad: 08/03 11:41

Karlshamn Framtidsmässan 2017Nu är det åter dags för studerande och arbetslösa att frossa i det utbud av studie- och arbetsmöjligheter som Framtidsmässan i Karlshamn erbjuder.

För åttonde året i rad anordnar Karlshamns kommun, Olofströms kommun och Ronneby kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen en Framtidsmässa på Östra Piren i Karlshamn. Mässan fokuserar på att visa allmänheten de möjligheter som finns när det gäller utbildning och arbete. Här kan studerande och arbetslösa ungdomar och vuxna få information och träffa representanter från högskolor, universitet, yrkeshögskolor, studieförbund och andra utbildningsanordnare samt arbetsgivare från både Sverige och andra länder.

Till årets mässa arrangeras det även två stycken inspirationsföreläsningar. Den ena föreläsningen kommer att ges av Ångestpoddens skapare, Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg. Ida och Sofie kommer berätta om hur Ångestpodden gick från idé på en tågresa till att vara deras största inkomstkälla idag, och om hur en liten idé kan bli så mycket mer än vad man kunde tänka sig från början.

Den andra inspirationsföreläsningen hålls av entreprenören Victor Jivhed. På Framtidsmässan kommer Victor berätta om sin väg till entreprenörskapet via sin första musikfestival 2009, hur digitaliseringens framfart blev möjligheternas fönster för entreprenörskap under sin uppväxt och varför ordet "kompis" har blivit en fundamental filosofi i sitt skapande.

För eleverna vid gymnasieskolorna i Karlshamn, Olofström och Ronneby ingår ett besök på Framtidsmässan i studierna. Besöket är obligatoriskt och eleverna bussas till mässan för att under några timmar skaffa sig information om framtida studier eller yrkesval.

Förra årets Framtidsmässa blev en succé med drygt 2000 besökare och 52 utställare.

– I år hoppas och tror vi att det ska bli ännu fler besökare till mässan som har ett gediget utbud, säger Kristoffer Fredriksson, verksamhetskoordinator på Lärcentrum och projektledare för Framtidsmässan.

Datum: torsdagen den 9 mars

Tid: 8.30 - 15.00

Plats: Östra Piren, Netport Science Park

Pressmeddelande av Karlshamn kommun.Till Startsidan

Dela adress till notisen: