Publicerad: Friday 10 March. Uppdaterad: 10/03 13:44
Foto: Karlskrona kommun

Nya utbyggnaden klar för Hammarbygården


Annons:

Utbyggnaden vid omvårdnadsboendet Hammarbygården står nu klart. Totalt rör det sig om 28 nya lägenheter på 36 kvadratmeter.

Omvårdnadsboendet Hammarbygården satsar på ett modernt boende för äldre som ska möta framtidens krav. Här finns tekniska och enkla smarta lösningar som kan underlätta vardagen för de som bor här.

- De nya lokalerna ligger helt i linje med vår vision för framtiden som skapar och utvecklar lösningar med fokus på de som bor här och deras välbefinnande, berättar Maria Appelskog verksamhetschef.

Målet är att verksamheten ska ha de äldre i fokus och fylla boendet med socialt innehållet. Här finns till exempel flera gemensamhetsutrymmen som Vinterträdgårdarna – ett året-runt utrymme som bjuder in till kreativitet och aktivitet.

De boende har redan flyttat in och under onsdagen firade verksamheten att första etappen är klar med en invigning.

Vid ombyggnaden av boendet har också miljöaspekten varit i fokus. På taket har solceller monteras som driver husets ventilation. Miljö- och energitänk går även igenom gällande utrustning i form av disk- och tvättmaskiner, belysning och övrig teknisk utrustning.

Pressmeddelande av Karlskrona kommun.Till Startsidan

Dela adress till notisen: