Publicerad: Wednesday 21 June. Uppdaterad: 21/06 04:40

Skyttekungen sugen


Annons:

På söndag tar FK Karlskrona emot klassiska Landskrona BoIS på Västra Mark. En av säsongens givna kassapjäser publikmässigt sett, men ännu inte en möjlighet för spel av långtidsskadade skyttekungen Alexander Petersson.

Claes Cronqvist, Sonny Johansson och de andra svartränderna är etablerade legendatiska namn i den svenska fotbollsbibeln. Landskrona BoIS har varit intimt förknippat med publikfester, då lag från länet mött dem genom årens lopp.

Högadals IS och Sölvesborgs GoIF:s på ett vackert 1960-tal, Mjällby AIF under 1980-talet och därefter har lag från länet i enstaka cupmatcher fått vändkorsen att snurra ordentligt, då skånelaget kommit på besök.

Nu på sömdag, då vi dansat bort sillen och glömt nubben, är det dags igen.

FK Karlskrona välkomnar Landskrona BoIS och publiksiffran från derbyt mot Mjällby AIF kan vara i farozonen.

I farozonen behöver dock inte gästernas backlinje befinna sig på söndag. Åtminstone inte om det handlar om hot från skyttekungen Alexander Petersson.

En enormt förbättrad rehabilitering tände vissa förhoppningar om en rekordsnabb comeback efter den jobbiga skadan i fjol, men så blir det inte.

Alexander Petersson finns inte med i den trupp som tränarstaben i slutet av den här veckan tar ut till matchen.

Det blir upp till lagkamraterna att hitta målet istället och ge FK Karlskrona nödvändiga poäng för att laget ska kunna vara med när serien så smått börjar placeras in i olika skikt och "sätta sig".

Kanske kan FKK sätta serieledaren på plats?

På söndag klockan 17:50 vet vi svaret...
FREDRIK PERSSON

 Till Startsidan

Dela adress till notisen: