Publicerad: Tuesday 7 November. Uppdaterad: 07/11 13:54

KHK:s vd förmedlade omstridd kontakt med spelbolag


Annons:

Under gårdagen blev det känt att Karlskrona HK ändrar det kritiserade upplägget med en supporterresa till Karlstad, som sponsrats till viss del av ett spelbolag. Nu på tisdagen medger Karlskrona Hockeyklubbs klubbdirektör Charlotte Gustavsson att det var hon som förmedlade kontakten mellan spelbolaget och supporterklubben.

Spelbolaget krävde att varje deltagare på supporterresan skulle registrera sig för ett spel hos dem för minst 100:-. Personer under 18 år skulle ta hjälp av sina föräldrar för att registrera sina spel. Detta samarbete kritiserades och under gårdagen backade KHK:s supporterklubb Black Bugs. Något krav på registrering skulle ej finnas med utan de medlemmar som inte villa teckna sig för spel skulle kunna betala 100:- för bussresan.

KHK:s supporterklubb medgav att upplägget var klumpigt.

På tisdagen framkom uppgifter att det var Karlskrona HK:s klubbdirektör Charlotte Gustavsson som förmedlade kontakten från spelbolaget till supporterklubben.

Till tidningen Expressen säger hon sig vara ångerfull idag:

"Det blev lite klumpigt formulerat och självklart ska lagar och regler följas", säger hon till tidningen.

Karlskrona HK har fått en tung inledning på säsongen och ligger näst sist i tabellen. Dessutom har publiktillströmningen hittills inte varit i den omfattningen som klubben hoppats på.

I januari möter Karlskrona HK i ett dubbelmöte Färjestad i Karlstad och då är det tänkt att supporterklubben Black Bugs ska finnas med under bägge matcherna.
FREDRIK PERSSON

 Till Startsidan

Dela adress till notisen: