Publicerad: Thursday 15 February. Uppdaterad: 15/02 12:07

Svenskt bragd i OS gav guld


Annons:

På torsdagen levererades en av de största sensationerna hittills under OS i Pyeongchang. På damernas distanslopp i skidskytte tog svenskan Hanna Öberg hem guldet.

Bragdjuryn lär inte behöva så många minuter för att fastställa vem som det här året har gjort årets bragd. Jerringpriset lär komma som ett brev på posten. Ingen lär komma i närheten av 22-åriga Hanna Öberg. På torsdagen placerade hon hela världseliten på läktarplats genom fenomenalt skytte och väldisponerad skidåkning.

Hanna Öberg har länge beskrivits som en stor talang, men de stora framgångarna på seniornivå har låtit vänta på sig. De öppnande distanserna i OS gav dock en fingervisning om att det skulle komma något extra bra från 22-åringen.

Och det gjorde det! På den kanske mest prestigefyllda distansen slog hon till.

Skyttet var klockrent och de vita skyltarna lackerades mot den svarta ytan som ett tecken på träff. Hanna Öberg höll sedan ett tempo som ingen av konkurrenterna kunde matcha.

Tidigare på torsdagen tog Charlotte Kalla ett silver och därmed börjar OS för svenskt del att formas till en riktigt stor framgång.Till Startsidan

Dela adress till notisen: