Publicerad: Tuesday 17 April. Uppdaterad: 17/04 12:37

KHK-stjärna lämnar klubben


Annons:

Han var en av de som spelare som hade högst lön i Karlskrona Hockeyklubb den senaste säsongen. Nu är Mattias Guter ett minne blot för KHK. Ny klubbadress blir nyblivna SHL-laget Timrå.

Mattias Guters agent har gjort det igen - svingat sitt trollspö rakt ner i hockeyklubbarnas plånböcker. Ifjol ryktades centerforwarden vara på gång till ett antal klubbar, vilket fick KHK att snabbt höja sitt lönebud för att säkra "stjärnan".

När nu serien är avslutad har samma agent lyckats med samma konststycke. AIK gled fram som en förväntad klubbadress, men det var bara en förhandlingsteknisk sak. Timrå, som nyligen mött en pånyttfödd spelare, ville ha Mattias Guter till varje pris. Och så blev det. Simsalabim.

Den stora vinnaren är ändå Karlskrona Hockeyklubb. Nu slipper man betala nya årslöner med alldeles för många nollor. Får en möjlighet att kunna fixa in andra - mer hungriga - spelare.

Sedan är det en sak att förhandlingen med Timrå påstås ha skett mitt undan brinnande SHL-kval.

I så fall är det bara att lägga ner SHL. Då brister trovärdigheten. Men fram till dess får vi nöja oss med nyheten att Mattias Guter nästa säsong spelar i SHL med Timrå.

FREDRIK PERSSONTill Startsidan

Dela adress till notisen: