Monday 12 September

Måndag

En ny vecka är här och det verkar som om ingen berättat för vädergudarna att vi har siffran nio i vår kalender och inte siffran sex. September fortsätter briljera och lämnar ifrån sig det ena högtrycket efter det andra. Lediga vänner badar (!) i havet, sitter på uteserveringar och myser. Själv arbetar jag. Hårt.

Tre böcker avklarade. Men, du är aldrig bättre än din senaste match. Nya insatser. Nya bedömningar. Hela tiden.

Jobbar med att skriva klart mitt senaste bokprojekt och det som var kantigt och trubbigt i början har nu fått strömlinjeformer. Vackert så.

Piloten - den del som skrivs för att sälja in konceptet/manuset - är klar. Den blev bra om jag får säga det själv. Riktigt f-bannat bra.

Nu ska den lämnas vidare. Till en vän och kollega. Därefter ska vi utmana etabliseemanget och släppa en bok som ingen läst tidigare.

Vi ska vara först med en berättelse som du vill läsa.

Det blir spännande.

Under tiden handlar mycket om att fortsätta ta hand om min dotter. Ensamstående pappa i dagens Sverige är precis som inledningen av ett bokprojekt: trubbigt och kantigt i inledningsskedet men sedan vackert linjeformat.

Några timmar kvar innan dagishämtning och jag skickar undan det sista. Städar mejl och lägger uppplanering för kommande dagar.

På fredag kommer dessutom min bemärkelsedag och det känns sådär i min ålder.

Men innan dess händer det mycket kul.

Det gör det för dig också. Hela tiden.

Fortsätt le. Fortsätt njuta.

September har bestämt sig för att vara juni ett tag till...
/Fredrik Persson