Bloggat - KHK Dam

Publicerad: Thursday 28/11 00:54

KHK Dam – Hisingen HC 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Damerna gör en stark insats med bra försvar och struktur i sitt anfall. Det är första gången man vinner mot Hisingen sedan verksamheten startade och det är ett bevis på att KHK utvecklas.

Det var en jämn och välspelad match, KHK skjuter 8 skott i första mot Hisingens 6 och KHK har ett powerplay som man inte lyckas utnyttja. I andra perioden tar KHK ledningen direkt efter en tekning i powerplay genom Linnea Engstrand. Efter detta drar Hisingen på sig två utvisningar i rad och KHK gör 2-0 genom Janette Johansson i det andra powerplayläget framspelad av Samantha Angell. I tredje öppnar KHK direkt efter 49 sek med 3-0 genom Jeanette Langsager framspelad av Karoline Naess Årvik sedan följer Wilma Johansson upp med 4-0 efter 6,45 där Jeanette Langsager stod för passningen. Hisingen tar time out efter KHKs 4e mål och Dansken drar en historia i KHK på 30 sek. Det ser länge ut som Emelie Ederfors skall få hålla sin andra nolla för säsongen men med 3 min kvar lyckas Hisingen göra 4-1 som sedan matchen slutar.

KHK gör en bra insats och kan ta med sig många positiva pusselbitar till kommande matcher. Det är ett bra tecken att det är flera målskyttar som kliver fram. Extra plus för dagen går till Emelie Ederfors i mål, samtliga backar Linnea Engstrand, Jeanette Langsager, Mickaela Andersson och Vivianne Fager. På forwardssidan gör Wilma Johansson som vanligt en bra match och skapar mycket framåt. Plus även till Karoline Naess Årvik som gör sin andra match som utespelare och visar upp en härlig inställning i sitt spel.

Nu väntar Vårgårda bort den 30/11 och sen kommer Norrköping på besök till Telenor Arena lördagen den 7/12 kl 17.00.