Publicerad: Thursday 19 January. Uppdaterad: 19/01 12:26
Foto: MRF

Fortsatt stark begagnadmarknad


Annons:

Under 2016 såldes det totalt 1,32 miljoner begagnade bilar i Sverige varav 700 000 såldes privat och resten såldes via bilhandeln och annan juridisk person.

Hela 2016 var ovanligt så till vida att det såldes både mycket nya och begagnade bilar – det vanliga är att vid stark nybilsförsäljning så byggs lagren av begagnade bilar upp.

  • Nu är situationen annorlunda säger Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF. Lagren hos våra handlare har knappt ökat något, men försäljningen av begagnade bilar har varit på rekordnivåer, samtidigt som nybilsförsäljningen 2016 slog rekord med 373 000 registreringar.

 

Den begagnatbil som sålts mest är Volvo V70, följt av VW Passat och VW Golf. De län som toppade var Stockholm, Västra Götaland och Skåne med Östergötland på 4e plats. Den största procentuella ökningen skedde i Blekinge med 8 %, Södermanland 6 % och Halland 5 %.

  • Det finns flera anledningar till att bilförsäljningen går bra, vi är inne i en högkonjunktur, ränteläget är lågt, arbetsmarknaden är stabil och därmed har vi köpstarka hushåll. Det mesta tyder alltså på att även 2017 blir ett starkt bilår, avslutar Johan Holmqvist.

 

Pressmeddelande av MRF.Till Startsidan

Dela adress till notisen: