Publicerad: Wednesday 22 February. Uppdaterad: 22/02 20:23
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Fritidshuspriserna i Blekinge fortsätter att öka


Annons:

Villa- och bostadsrättspriserna har ökat stabilt i Blekinge län under det senaste året, vilket så även är fallet på fritidshusmarknaden. Prisökningstakten på semesterbostäder har nämligen uppgått till hela 8 procent och ett fritidshus kostar nu drygt 1,3 miljoner kronor i genomsnitt. Priserna steg mest i Ronneby kommun, där ett semesterboende också är dyrast. Det visar mäklarkedjan Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik analyserat hur priserna på Blekinge fritidshusmarknad förändrats under det senaste året. Av totalt fem kommuner hade tre tillräckligt stort antal sålda fritidshus för att kunna ingå i kartläggningen. Fritidshuspriserna har stigit i hela landet och högst var ökningen i Kronobergs län med hela 23 procent. I Blekinge län var prisökningstakten istället 8 procent.

Mest fritidshus för pengarna får man i Karlskrona kommun där priserna är som lägst. Här kostar ett genomsnittligt semesterboende 1 247 000 kronor. I Ronneby, som är dyrast i länet, får man istället betala drygt 1,5 miljoner. Förutom att Ronneby är den dyraste kommunen i länet är det också den kommun som har haft störst prisökningar.

– Prisökningstakten på fritidshus i Blekinge har fortsatt stiga successivt under flera års tid. Orsaken till det är ett lågt utbud och hög efterfrågan, men de fortsatt låga räntorna är också faktorer som gör att många har råd att investera i semesterbostäder. Dessutom har Blekinge de flesta komponenterna som fritidshusägare värderar högst, nämligen närhet till vacker natur med skog och vatten,säger Håkan Hellström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Blekinge.

Pressmeddelande av Svensk Fastighetsförmedling.Till Startsidan

Dela adress till notisen: